Over veiligheidsposters.nl

Gespecialiseerd in communicatie rondom arbeidsveiligheid

Veiligheidsposters.nl is een veelzijdig ontwerpbureau met een specialisatie in communiceren rondom arbeidsveiligheid. Wij verzorgen de grafische vormgeving van een breed scala aan communicatiemiddelen, met als hoofdactiviteit het ontwerpen van veiligheidsposters en cartoons op maat.

We weten waar we over praten

Communiceren over arbeidsveiligheid is een aparte tak van sport. Het vergt naast creativiteit, grafische kunde en kennis over de overdracht van een boodschap ook veiligheidskundige deskundigheid. Eén van de ontwerpers is een ervaren veiligheidskundige. Daarnaast ontwerpen we al meer dan 10 jaar (sinds 2009) veiligheidsposters, cartoons en andere communicatiemiddelen op het gebied van veiligheid. 

Door een combinatie van veiligheidskundige kennis en grafische kunde & creativiteit beschikken we zowel adviserend als uitvoerend over deskundigheid en ervaring. We hebben ervaring met verschillende veiligheidsprojecten en arbeidsveiligheid gerelateerde onderwerpen in diverse sectoren. We weten dus waar we over praten.

Creatieve veiligheidsposters

Het uitgangspunt voor het ontwerpen van veiligheidscommunicatiemiddelen is om in een heldere en strakke vormgeving het ‘functionele’ te combineren met iets dat mensen ‘prikkelt’. Door onze heldere vormgeving worden de uitingen snel opgenomen en door het ‘prikkelende’ als onderscheidend ervaren. Enerzijds duidelijk en nuchter, anderzijds vernieuwend en verrassend. Wij geloven in maatwerk dat aansluit op, en herkenbaar is voor, de doelgroep. Een ontwerp dat is toegespitst op de wensen en doelstellingen van de opdrachtgever, ingepast binnen bestaand beleid, passend bij de huisstijl en met gebruik van praktijkfoto’s, heldere icoontjes en symbolen. Op die manier ontwikkelen wij unieke, doeltreffende en representatieve veiligheidscommunicatiemiddelen.

Veiligheidsposters en meer

Naast het ontwerp van veiligheidsposters hebben wij een ruime ervaring met andere vormen van communicatiemiddelen, zowel gericht op veiligheid als andere onderwerpen. Een ontwerp is in elke vorm, formaat en materiaal mogelijk. Van posterformaat tot ansichtkaart en van zakboekje tot billboard. Onze werkzaamheden gaan desgewenst verder dan alleen het uitwerken van ontwerpen. Wij kunnen ook u van dienst zijn met het uitdenken van en adviseren over volledige campagnes. Voor opdrachtgevers ontwikkelden we reeds toolboxen, diverse huisstijlen, een veiligheidszakboekje, website ontwerp, poortbord en een ludieke veiligheidscommunicatie campagne.

Heeft u een project? Laten we beginnen…

Wij ontwerpen unieke en doeltreffende veiligheidsposters volledig naar uw wensen en eisen. Laat ons uw ideeën visualiseren.

Sluit Menu