Veiligheidscartoons

originele, luchtige en prikkelende tekeningen over veiligheid

cartoon veiligheidVoor de visualisatie van risico’s worden vaak pictogrammen of cartoons gebruikt. Wij tekenen veiligheidscartoons die helpen de communicatie over veiligheid en gezondheid te vergemakkelijken en een herkenbare uitstraling te geven. We ontwerpen veiligheidsposters met cartoon of losse tekeningen.

Voordelen van veiligheidscartoons

Cartoons over veiligheid zijn een uitstekend middel om actuele thema’s op een originele, luchtige en prikkelende manier onder de aandacht te brengen. Tekeningen geven een herkenbaar gezicht aan veiligheid en gezondheid binnen uw bedrijf. Ze trekken de aandacht, de gebruiker ziet in één oogopslag wat het risico is en cartoons zijn duidelijk voor laaggeletterden of mensen met een andere moedertaal. Onze tekenaar tekent cartoons die herkenbaar en aansprekend zijn, met een vriendelijke en representatieve uitstraling. De cartoons over veiligheid kunnen gebruikt worden voor veiligheidsposters, kleurplaten en andere communicatiemiddelen.

Werkwijze tekenen veiligheidscartoon

Aan de hand van een (telefonisch) overleg en een nadere omschrijving van uw wensen en ideeën starten we met enkele schetsontwerpen van de cartoon tekening. De schetsontwerpen van de veiligheid cartoon leggen we u digitaal (via de mail) voor. Dit zijn grove potloodschetsen die bedoeld zijn om te kijken of we in de goede richting zitten. Na een eerste feedbackronde stellen we de schetsontwerpen bij. Dit proces kan zich een aantal malen herhalen. Als u tevreden bent met het ontwerp, wordt de tekening in Adobe illustrator omgezet naar een vector tekening en starten we met het ontwerpen van de cartoon(s) veiligheid.

De veiligheidscartoon wordt digitaal geinkt. De tekening krijgt strakke lijnen en wordt klaargemaakt om in te gaan kleuren. Nadat de cartoon is gevectoriseerd gaan we kleuren, details toevoegen, schaduwen en hooglichten aanbrengen, eventuele teksten toevoegen, etc. Na deze stap zullen we wederom om feedback vragen en waar nodig aanpassingen maken. Hierna is de cartoon klaar voor gebruik binnen de organisatie.

Toepassingen van de cartoon

De cartoon kan in verschillende veiligheidsuitingen gebruikt worden. Zo kan de cartoon als veiligheidsposter gebruikt worden, terug komen in safety alerts, op veiligheidsinstructiekaarten en in toolbox-meetings. Cartoons worden ook veel gebruikt in nieuwsbrieven, presentaties of trainers gebruiken ze als ijsbrekers. Ook hiermee kunnen wij u van dienst zijn.

Cartoons over veiligheid kunnen over verschillende onderwerpen gaan. We hebben voor klanten reeds ontwikkeld:

  • Mascottes
  • Cartoons veiligheid voor de life saving rules (voor elke regel één)
  • Voor specifieke werksituaties, zoals heet werk, LMRA of BHV
  • Als poortbord om de veiligheidsregels en PBM’s weer te geven.

Heeft u een project? Laten we beginnen…

Wij ontwerpen unieke en doeltreffende veiligheidsposters volledig naar uw wensen en eisen. Laat ons uw ideeën visualiseren.

Sluit Menu